Opvolging over de grondwateroverlast in Marlot

Beste Marlottenaren,

Hartelijk dank voor uw reactie op onze Nieuwsmelderoproep van december jl. inzake de grondwateroverlast. 32 van u hebben gereageerd. Graag brengen wij u op de hoogte van de huidige stand van zaken en de acties die er genomen worden.

Nieuwe Vlaggenmast voor Marlot

Vlak voor Kerst heeft de gemeente, op verzoek van het bestuur van de Marlot vereniging, een nieuwe vlaggenmast geplaatst bij de vijver aan de Hofzichtlaan. De voet van de oude mast was verrot waardoor deze was omgewaaid in het najaar. De oude mast was daarbij in de vijver belandt. Met dank aan de familie Tempel is de mast uit het water gehaald. Janka Sedee (de officiële vlaggen voerder van de wijk) was zo vriendelijk om de mast tijdelijk in haar tuin te willen opslaan.
Nadat gisteren nog enkele laatste euvels zijn verholpen is deze mast weer fit om jaren de vlaggen over Marlot te laten wapperen.

Wist u dat:
Er altijd gevlagd wordt in de wijk op verjaardagen van leden van het Koningshuis, enkele feest en herdenkingsdagen en als er collecte weken zijn van grote goede doelen?

zaterdag 6 Januari: Uw kerstboom direct terug naar de natuur?!

Op zaterdag 6 januari staat er tussen 11:00 en 16:00 uur een versnipperaar op de Zijdelaan ter hoogte van de kruising met de Blauwe Kamerlaan.

Hier kunt u op duurzame wijze uw kerstboom, na bewezen diensten in de maand december, laten versnipperen.
De snippers gaan direct terug in de natuur rondom onze wijk. Zo wordt ons afval weer voeding voor de natuur en dat zonder de vele kilometers die de vrachtwagens van de afvalverwerkers anders speciaal rijden om de kerstbomen op te halen. Waarna ze vervolgens worden omgezet in CO2 in een vuilverbrandingsoven ergens in het land.

U mag de snippers natuurlijk ook zelf met een kruiwagen weer mee naar huis nemen na dat u uw boom hebt gebracht. (Een laagje snippers als bodembedekker in borders werkt goed tegen onkruid.)
Hopelijk vindt u dit ook een goed initiatief en wilt u ook de jeugd een extra zakcent laten bijverdienen door ze 50 cent per boom te geven die zij voor u wegbrengen naar de versnipperaar.

We hopen dat dit experiment een succes wordt en dat er vele kinderen (ook de uwe ?) meehelpen!

Overlijdensbericht

Hierbij deel ik u namens de familie mede dat dhr. A.L. van Meegeren, eigenaar van Tennispark Marlot, op 93 jarige leeftijd is overleden op 17/12/17.
De herdenkingsdienst zal plaatsvinden in de Marlotkerk op 27/12/17 om 10.30 uur en deze is toegankelijk voor een ieder die daarbij aanwezig wenst te zijn.
Er is gelegenheid tot schriftelijk condoleren in de kerk.
De begrafenis zal daarna in besloten kring plaatsvinden.

Vuurwerk Vrije Buurt in Marlot

Dit jaar heeft de gemeente een enquête gehouden over Vuurwerk overlast op Oud en Nieuw. Naar aanleiding van de uitkomsten van dit onderzoek experimenteert de gemeente met vrijwillig vuurwerk vrije buurten.
In tegenstelling tot het bericht in de Marlot Courant doet Marlot mee aan dit experiment door in 3 straten een vuurwerk vrije buurt te creëren. Dit zijn de Offenberglaan, de Bavoylaan en de Zijdelaan.
Meer over de uitkomsten van het onderzoek en wat het experiment met de vuurwerk vrije buurt inhoud, leest u onder ‘lees verder’.

Om het initiatief te ondersteunen brengt de burgemeester op 28 december tussen 16:00 en 17:00 uur een bezoek aan de Marlot.
U bent van harte uitgenodigd om daar bij te zijn, dus kom en maak een praatje met elkaar of de burgemeester!

Waar: Het grasveld voor de vijver van de Parkflat aan de Offenberglaan. (Voor een feestelijke sfeer met hapjes en drankjes wordt gezorgd)

Grondwateroverlast

Helaas hebben velen van ons in Marlot de laatste tijd weer veel last van natte kelders. Ook degenen die de kelders hebben laten behandelen zijn weer aan het hozen en pompen.

Eerste vrijwillige vuurwerkvrije zone Marlot

Opening vrijwillige vuurwerkvrije zone Marlot Tijdens de jaarwisseling begint de gemeente Den Haag een proef met vrijwillige vuurwerkvrije zones in stadsdeel Scheveningen en in Marlot. Donderdag 28 december 16.30 uur komt burgemeester Pauline Krikke onze vuurwerkvrije...

Een groene en bloeiende onderhoudsarme tuin: ja, dat kan!

Een groene en bloeiende onderhoudsarme tuin: ja, dat kan! Na de Algemene Leden Vergadering van de vereniging Marlot op 14 maart jl hebben de aanwezige leden kunnen genieten van een met vele prachtige foto’s omlijste lezing door de heer Bert Griffioen van Griffioen...

Een nieuwe website voor Marlot

In de afgelopen maanden is er op de achtergrond hard gewerkt aan een nieuwe website voor Marlot. Waarom? Er is tegenwoordig zoveel meer mogelijk op web pagina's en dat is nu heel makkelijk in de nieuwe website. Al jaren wordt er gezocht naar een webmaster voor de...

Coöperatie Groen Hofzicht opgericht

Bewoners uit de Haagse wijken Bezuidenhout, Marlot, Mariahoeve, en Essesteijn in Voorburg hebben eerder dit jaar de interesse gepeild voor deelname aan een zonnenpanelen-installatie op het Aegon-hoofdkantoor in Mariahoeve. Daaruit bleek een grote belangstelling....

Neemt u ook deel aan Burgernet?

Voelt u zich betrokken bij uw eigen buurt? Bent u alert en wilt u persoonlijk bijdragen aan een veilige leefomgeving? Neem dan deel aan Burgernet! Met Burgernet helpt u de politie om verdachten van misdrijven op te sporen en om vermiste personen terug te vinden. U...

Nieuwsmeldingen ontvangen

Sta je al op onze mailinglijst?

Vul je naam en e-mailadres in, klik op aanmelden. Dan ontvang je updates uit de buurt via e-mail.

Ben je al lid van vereniging Marlot en zie je een foutmelding, dan staat je mailadres al op de lijst.

Je bent aangemeld.