Muziek@Marlot

Doel van Muziek@Marlot: muzikale evenementen van zo hoog mogelijke kwaliteit te realiseren voor jong en oud Marlot en om het gezamenlijk beleven van kunst en cultuur mogelijk te maken.
Muziek@Marlot bestaat sinds 2010. Sindsdien worden twee evenementen per jaar op touw gezet door enkele enthousiaste wijkgenoten. Een openluchtconcert en een ‘running concert’. In 2013 is ‘running dance’ aan het programma toegevoegd, eerst als los evenement, sinds 2014 in combinatie met het running concert. De evenementen zijn intussen niet meer weg te denken uit Marlot en kunnen worden georganiseerd door financiële ondersteuning van de Gemeente Den Haag.

zomer351

zomer351

Het Klassiek Openluchtconcert

Openlucht Concert
Het Klassiek Openluchtconcert* wordt jaarlijks in het voorjaar of aan het begin van de zomer georganiseerd op het binnenterrein van de Parkflat Marlot.
Voor de openluchtconcerten worden musici van het Koninklijk Conservatorium Den Haag uitgenodigd. Meestal gaat het om bijna, of recent afgestudeerde spelers, die door het conservatorium worden aanbevolen.

Wat stond er de afgelopen jaren zoal op het programma?
2010: Longinuskwintet (houtblazers)
2011: Cigogne Saxofoonkwartet
2012: Koperkwintet Brassi5’d
2013: Fidessa Strijkkwartet
2014: Trio Cortado (althobo, altfluit, basklarinet)
2015: Kadri Tegelmann, sopraan, met ensemble
2016: Trombonekwartet Slide Resistance

*Uiteraard is bij een openluchtconcert de afhankelijkheid van de weersomstandigheden groot. Gelukkig is, in geval van slecht weer, de Marlotkerk beschikbaar. En slecht weer betekent niet alleen regen; ook teveel wind of een te lage temperatuur noopt de organisatie wel eens tot uitwijken naar de kerk.

Running Dance in Concert

Running Dance in Concert
Bij het ‘Running Concert’ worden op zes adressen in Marlot op een middag in het najaar drie korte concertjes gegeven, die wijkgenoten in telkens wisselend samengestelde groepjes bijwonen. Begonnen als concertjes van bijna- of recent afgestudeerde pianisten, heeft dit ‘running dance in concert’, zoals het tegenwoordig heet, zich ontwikkeld tot een middag vol afwisseling: live muziek op verschillende instrumenten, dans met ‘ingeblikte’ muziek en dans met live muziek. Voor de dans wordt samengewerkt met Korzo Productions, dat choreografen uitnodigt om ‘op huiskamerformaat’ voorstellingen te presenteren. Vaak ontstaat er dan een creatieve samenwerking met de musici, die leidt tot verrassende improvisaties. De middag wordt doorgaans besloten met een samenzijn in de Tennishal, waar meestal een surprise door musici en dansers de toegift vormt.
Een groot aantal musici en dansers trad in de afgelopen jaren voor Marlot op. Belangrijk was en is de bereidheid van Marlotters om hun huis(kamer) en/of hun vleugel beschikbaar te stellen en drie groepjes van 10 à 15 personen te ontvangen. Gelukkig blijkt die bereidheid ruimschoots aanwezig te zijn!
Klik voor beelden van onze activiteiten op deze link

Muziek voor en door Marlotters

Hoeveel muzikaal talent herbergt Marlot? Wie staan er een volgende keer op het podium? Wie heeft er suggesties voor komende evenementen, wie helpt mee bij de organisatie…………….?
Wilt u thuis een concert als onderdeel van het Running Concert, of een dansvoorstelling? Meld het ons!

Contact: muziek@marlot.nl

De huidige werkgroep Muziek@Marlot bestaat uit:
Chrisje van Gogh, Ursi Erd, Joseline de Vries, Josine van Loon en Mechteld Plaat.